Slaný otrubový koláč po dukansky (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

Vhodný od II. fázy Dukanovej diéty. Podľa počtu otrúb rozdelíme na dni - vychádza na 2 dni.

2 dni
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si kvások - do teplého mlieka rozdrvíme droždie, necháme napučať. Plnka - kuracie prsko si nakrájame na drobné kocky, postrúhame tofu syr na slížiky, pokrájame vňať z mladej cibuľky, pridáme soľ, koreniny a rajčinový pretlak. Všetko premiešame.
  2. Žĺtka vymiešame dopenista, pridáme kvások, otruby, provensálske bylinky, soľ, vegetu, cesnak a
  3. vymiešame do redšieho cesta. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a pridáme k cestu.
  4. Cesto vylejeme na plech vystlaný silikónovou fóliou do tvaru kruhu.
  5. Posypeme pripravenou plnkou a ľubovoľne ozdobíme - ja som použila tofu, zeleninku. A dáme do vyhriatej rúry piecť na 180 stupňov, kým nebude zlatý.
  6. Po upečení potrieme okraje koláča teplou vodou. Dobrú chuť.
  7. Koláčik som robila súbežne s muffinkami - tie nabudúce :)