Slaninovo-cibuľkové haruľky

Autor receptu: izabella929

Najviac obľúbené u nás sú haruľky, do ktorých obmieňam suroviny..

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky som ošúpala, umyla a utrela..strúhala som ich na jemnom strúhadle..k postrúhaným zemiakom som hneď pridala 1 pohár vody, to je asi 1 dl. pomiešala som som so zemiakmi..pridala som soľ, mleté čierne korenie, hladkú múku a nechala som, aby sa chute spojili, pokiaľ sa mi opečie slaninka..
  2. na panvicu som pokrájala na malé kocky slaninu z mangalice, ked pustila masť, pridala som na kolieska pokrájanú jarnú cibuľku a cesnak ..všetko opiekla do zlatista...opečenú slaninku s cibuľkou a cesnakom som pridala do zemiakového cesta a napokon som vmiešala na špic noža prášok do pečiva..od vody a prášku do pečiva bude haruľka nadýchaná a ľahká...na panvicu som dala roztopiť bravčovú masť z mangalice a ukladala som do hurúcej masti malé kôpky o veľkosti lyžice...cesto som veľmi neroztierala na tenko, len som ho upravila a nechala z oboch strán opiecť do chrumkava..
  3. V tomto čase zatiaľ nemám prístup k domácej smotanke a kyslému mlieku, takže som ju podávala ku kyslej šošovicovej polievke tak, ako nám to robila naša maminka.. prajem vám dobrú chuť...