Slaninová nátierka (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Táto nátierka je dobrá na doplnenie energie počas chladných a daždivých dní.

5
porcií
20 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Postup

  1. Nakrájal som rôzne cibule na pol mesiace. Toľko aby sa jej objem vyrovnal objemu slaniny. Slaniny som mal teraz zbytky, tak som použil všetku aj s kožou. Krájal som tak asi 3 cm kusy. Cesnak som očistil a posekal. Slaninu s cibuľou som zmiešal a dal do pekáča prikryté piecť do rúry na 180°C. Piekol som to tak dlho, aby zo slaniny sa to mastné skoro všetko roztopilo na masť. Potom som do pekáča pridal cesnak a horčicu. Premiešal a dal ešte do rúry prikryté na 10 minút. To mi celé trvalo 80 minút.
  2. Vytiahol som z rúry a nechal vychladnúť. Potom som to na mlynčeku na mäso zomlel dva krát a dal do pohárov. Zavrel a dal do pary na 15 minút. Nechal vychladnúť a potom do chladničky ztuhnuť. Z tejto dávky mi vyšlo 3,5 pohára po 330 gramov. Táto nátierka sa môže použivať aj na rôzne mäsa na dusenie, kde dávate slaninu. Je veru dobrá nám chutí. Želám aj Vám dobrú chuť.