Slané chuťovky

Slané vafle s tvarohom à la treska

Autor receptu: redakcia

Niet krajšieho koníčka ako pečenie. S radosťou z tvorenia a vymýšľania, zo samotného pečenia a napokon z chvály, keď moje koláče a zákusky chutia... Často ide práve o tie tvarohové. Túto typickú slovenskú surovinu rada používam pre jej ľahkú stráviteľnosť, dobrú nutričnú hodnotu, obsah zdraviu prospešných látok a svojskú, vynikajúcu chuť.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín na cesto vymiešame hladké cesto a upečieme vafle.
  2. Kyslé uhorky a uvarenú mrkvu nahrubo nastrúhame a pridáme pokrájané natvrdo uvarené vajce.
  3. Potom pridáme rozdrobený tvaroh, tatársku omáčku a mleté korenie. Podľa chuti dosolíme. Podávame s vafľami a listovým šalátom.