Slané sezamové rožky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tieto slané rohlíky sú výborne s masťou,čo so salámou,alebo aj k šalátom.Sú jemné a veľmi chutné.Kto nechce slané môže si ich urobiť bez slanej za8ievky.

8-10
porcií
20 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Odvažíme si všetky tri múky a do nej zamiešane soľ,droždie a cukor.V miske si zamiesíme polotuhé cesto a vyložíme na jemne pomúčenú dosku a asi 2-3 min ho dobré prehnetieme.
  2. Potom cesto rozdelíme na 8-10 kúsky,urobíme guľky,zakryjeme a necháme postať asi 15 min.Potom každú guľku vyvaľkáme do ovalu a stočíme.Uložíme na pomastený plech opäť zakryjeme a necháme na plechu kysnuť 45 min.
  3. Po vykysnutí potrieme žltkomPotom si vymiešame slanú zálievku a rohliky pokvapame .Dáme upiecť.Kto nechce slané môže zálievku vynechať.
  4. Upečené necháme vychladnuť na mriežke.