Slané koláče

Slané buchtičky z kysnutého cesta bez kysnutia (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Vyskúšala som znovu jeden vynikajúci recept na kysnuté buchtičky alebo pizové buchtičky bez kysnutia. Odporúčam všetkým, ktorí ľúbia takéto slané.

30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Tu sú suroviny.
  2. Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme cukor, rozmrvíme droždie a necháme vzniknúť kvások. Do preosiatej múky dáme soľ, kypriaci prášok a dobre premiešame. Keď máme kvások hotový, pridáme sypké suroviny, smotanu, mlieko, bravčovú masť a dáme vypracovať cesto. Ja v stroji miesim asi 10 minút. Tu asi po 8 minúte ešte pridajte 2 PL oleja. Alebo vypracujeme rukou. Cesto je výborné vláčne.
  3. Pokiaľ sa nám cesto miesi nastrúhame syr, urobíme si paradajkovú omáčku - do paradajkovej pasty roztlačíme cesnak podľa vlastnej chuti, pridáme čili papriku, oregano a dobre premiešame, na koniec nakrájame slaninku. Cesto máme vypracované. Môžeme začať pracovať. Ako som už hore v názve písala, cesto nemusí kysnúť ale ihneď sa s ním pracuje.
  4. Cesto si rozdelíme na 13 buchtičiek. Teda mne vyšlo 13.
  5. Každú rozvaľkáme asi na 10-12 cm, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a miskou alebo hrnčekom si pritlačíme stred kde dáme náplň.
  6. Do každej jamky dáme paradajkovú náplň a na drobno nakrájanú slaninku.
  7. Keď to máme hotové, dáme do vyhriatej rúry na 200 °C piecť. Pečieme do ružova asi tak 30 minút.
  8. Ale ešte pozor, keď nám už začínajú ružovieť ich vyberieme a posypeme dobre ale dobre syrom a dáme dopiecť pokiaľ sa syr nerozpustí.
  9. Upečené. Vyšlo mi na jeden plech sedem kusov.
  10. Manželovi chutili s dobrým vínkom.