Slaná torta - muchotrávky

Autor receptu: ela77

Nechcela som sladkú tortu, ale nejakú som musela a hlavne chcela, tak som sa rozhodla pre túto, bolo to jednoduchšie a nič sa nedalo pokaziť pre nedostatok času.

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na podnos si poukladáme chlebíky ( 2 balíčky toustového grahamového a 1 balík bieleho toustového) podľa toho akú veľkú tortu chceme mať. Prispôsobime tomu aj množstvo ostatných surovín. Každú vrstvu potrieme krémom vyšľahaným zo smotanovej pomazánky, taveného syra a pretlačeného cesnaku s bylinkovou soľou. Na krém som kládla ešte plátky goudy a šunky. Tie vrstvy goudy a šunky som tiež trocha potrela krémom aby sa dobre spojili. Chlebík som striedala grahamový s bielym. Kraje pospájaných potretých plátkov chlebíka som potrela ešte aj po bokoch krémom a prilepila som na ne kolmo ešte zvyšné chlebíky, lebo som chcela mať tortu väčšiu. To si však prispôsobíte podľa veľkosti
  2. Takto pripravenú tortu som celú potrela ešte krémom a oblepila plátkami Goudy. Zdobičkou som nastriekala krém po krajoch a naň som uložila zložený na polky a prehnutý suchý salám. Na vrch zdobičkou nastriekame ešte krém, do ktorého postavíme na tvrdo uvarené vajíčka a na ne položíme klobúčiky urobené z paradajky. Vajíčka som pre istotu upevnila špajlami zastoknutými do chlebíkov (aby vydržali prevoz a nespadli). Tak vznikli vlastne dve muchotrávky okolo ktorých som nastokla kučeravý zelený petržlen, ktorým som ozdobila aj rohy na torte. Pridala som ešte trocha olivy a papriku čerstvú. Tu sa však nekladú medze fantázii. Nechcela som pre nedostatok času viac experimentovať. Vy ste však šikulky a vymyslíte určite aj niečo krajšie. Torta chutila všetkým aj tým, ktorí niekedy takýto výrobok odmietajú. Preto som nepoužila ani maslo, aby tých kalórií bolo menej.
  3. Postup po jednotlivých etapách som nefotila, lebo som to nemienila dať na varechu, ale po poslaní foto kamoške ma táto vyprovokovala aby som to tu prilepila. Tak som to skúsila i keď sa priznám, že príprava tej tortičky mi dala menej námahy ako vloženie sem na varechu, lebo som už dávno nič nepridala a zabudla som ako na to.