Sladké srdiečka (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Láska ide cez žalúdok :-)
2 porcie |
30 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme 2 plné srdiečka a z dvoch srdiečok vykrojíme v strede menšie srdiečko. Zo zbytku cesta povykrajujeme maličké srdiečka, hviezdičky, anjelikov ....
- .... potrieme vajíčkom a dáme upiecť. Necháme celkom vychladnúť.
- Uvaríme si vanilkový puding, do studeného primiešame zmäknuté maslo a dáme do chladničky.
- Pripravíme si ovocie. Niekoľko kúskov ponoríme do rozpustenej čokolády a necháme stuhnúť. Aj malé vykrojené kúsky lístkového cesta namočíme do čokolády.
- Vykrojené srdiečka potrieme krémom a "prilepíme" k plnému srdiečku.
- Spojenú srdiečkovú misku potrieme pomocou štetca čokoládou a necháme stuhnúť
- a zopakujeme ešte raz, až nám vznikne čokoládová vanička.....
- naplníme vanilkovým krémom
- ozdobíme ovocím, čokoládovými jahodami a prekryjeme menším srdiečkom
- Servírujeme spolu s čoko ovocím ktoré si namáčame do krému.
- Rada na záver: na Vianoce som to prehnala z čokoládovou polevou, tak som ju dala do malých krabičiek a šupla do mrazáku. Zmrazená mala na povrchu biely povlak - zrazený tuk, tak som si myslela že z toho nič nebude. Ale dala som ju na chvíľu do mikrovlnky, premiešala a bola výborná, bez chyby. Takže som zistila že aj čokoládová poleva sa dá zamraziť.