Sladké rožky s krémom - Cream buns (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tieto sladke rozky plnene maslovym kremom (mock cream) su tu v Australii velmi oblubene a predavaju sa skoro v kazdej pekarni. Moje deti ich tiez maju radi, tak som si poprezerala recepty na internete a zacala som ich piect doma.

8ks
porcií
20+90 kysnutie minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo som si rozpustila vo vlaznom mlieku. Tymto som zaliala suche suroviny a mixerom som z toho vymiesala jemne cesto. Do originalneho receptu neisli brusnice. Ja som si ale cesto vylepsila a pridavam hrozienka alebo brusnice.
  2. Vymiesane cesto som prikryla potravinarskou foliou
  3. a nechala som ho na teplom mieste nakysnut.
  4. Nakysnute cesto som dala na dosku, trochu premiesila a rozdelila som ho na 8 priblizne rovnakych kuskov.
  5. Z pokrajanych kuskov cesta som spravila rozky. Neboli vsetky presne rovnake. Kto ich chce mat presne rovnake, musi si cesto rozvazit.
  6. Rozky som nechala na plechu este nakysnut. Nakysnute rozky som potrela rozslahanym vajcom.
  7. Rozky som piekla vo vyhriatej rure 180C 30 minut. Niektore rozky sa mi popraskali. Neviem ale preco.
  8. Krem co davaju do tychto rozkov sa vola mock cream. Do kastrola som dala vodu a cukor. Nechala som to zovriet a potom som to varila este 3 minuty. Uvareny sirup som dala schladit do vody. Medzitym ako sa mi sirup chladil vymiesala som maslo s vanilkovou esenciou. Namiesto vanilkovej esencie sa moze pridat vanilkovy cukor. Potom som za staleho miesania postupne pridala schladeny sirup. Uplne som zabudla odfotit vymiesany krem.
  9. Rozky som prerezala po dlzke asi do polovice rozka. Do vnutra som nastriekala krem a na krem som este dala dzem. Ja som pouzila ribezlovy, ale moze sa pouzit hociaky kyselkavy dzem. Rozky sa predavaju este hodne posypane praskovym cukrom. Niekto si namiesto kremu dava do nich vyslahanu slahacku.