Škvarkové pagáče (fotorecept)

Autor receptu: michal1977

Recept na moje najchutnejšie škvarkové pagáče, či skôr pagáčiky. Vyskúšajte a uvidíte aká fajnotka to je...

15
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Takmer všetky suroviny...zabudol som na vajíčko a soľ :(
  2. Z celého mlieka a droždia si pripravíme kvások a pridáme potom jedno vajce, múku, polovicu (125 g) mletých škvariek a dve kávové lyžičky soli.
  3. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste asi jednu hodinku. Tu je už krásne vykysnuté.
  4. Vyvaľkáme na hrúbku okolo 0,5 cm, resp. na veľkosť "dosky".
  5. Potrieme pomletými škvarkami (ostala nám polovica mletých a z tých použijeme polovicu) a posypeme posekanými škvarkami.
  6. Posekané škvarky...
  7. Preložíme 2x cez seba...
  8. Opäť potrieme vrchnú časť mletými škvarkami...
  9. A preložíme opäť cez seba.
  10. Viackrát preložené cesto znova vyvaľkáme a potrieme zvyškom mletých škvariek a posypeme poslednými posekanými škvarkami.
  11. O znova preložíme cez seba ako v prvom postupe. Takto nám vznikne minimálne 12 vrstiev cesta. A to je na tom najlepšie, keď sa upečené pagáčiky krásne vrstvia.
  12. Poprekladané cesto vyvaľkáme na výšku cca 1,5 cm, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme rascou.
  13. A pečieme cca 20 minút pri 180 stupňoch.
  14. A tu je výsledok. Z mojich surovín vždy urobím minimálne dva veľké plechy.
  15. A ešte trochu detailnejšie... Dobrú chuť.