Škvarkové pagáče (fotorecept)
Autor receptu: michal1977
Recept na moje najchutnejšie škvarkové pagáče, či skôr pagáčiky. Vyskúšajte a uvidíte aká fajnotka to je...
15 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Takmer všetky suroviny...zabudol som na vajíčko a soľ :(
- Z celého mlieka a droždia si pripravíme kvások a pridáme potom jedno vajce, múku, polovicu (125 g) mletých škvariek a dve kávové lyžičky soli.
- Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste asi jednu hodinku. Tu je už krásne vykysnuté.
- Vyvaľkáme na hrúbku okolo 0,5 cm, resp. na veľkosť "dosky".
- Potrieme pomletými škvarkami (ostala nám polovica mletých a z tých použijeme polovicu) a posypeme posekanými škvarkami.
- Posekané škvarky...
- Preložíme 2x cez seba...
- Opäť potrieme vrchnú časť mletými škvarkami...
- A preložíme opäť cez seba.
- Viackrát preložené cesto znova vyvaľkáme a potrieme zvyškom mletých škvariek a posypeme poslednými posekanými škvarkami.
- O znova preložíme cez seba ako v prvom postupe. Takto nám vznikne minimálne 12 vrstiev cesta. A to je na tom najlepšie, keď sa upečené pagáčiky krásne vrstvia.
- Poprekladané cesto vyvaľkáme na výšku cca 1,5 cm, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme rascou.
- A pečieme cca 20 minút pri 180 stupňoch.
- A tu je výsledok. Z mojich surovín vždy urobím minimálne dva veľké plechy.
- A ešte trochu detailnejšie... Dobrú chuť.