Šišky

Šišky so šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Občas nám prídu na chuť

8
porcií
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si najprv kvások. Do vlažného mlieka som namrvila droždie, pridala cukor, posypala múkou a nechala na teplom mieste vykysnúť.
  2. Pokiaľ kvások pracoval, zatiaľ som preosiala múky, pridala som soľ, žĺtky, roztopené maslo, vanilkový cukor.
  3. Vykysnutý kvások som pridala do múky a vypracovala polotuhé cesto. Nechala som ho 45 min kysnúť.
  4. Pracovnú dosku som posypala múkou a vyklopila som vykysnuté cesto.
  5. Cesto som rozvaľkala a vykrojila šišky.
  6. Do každej som urobila na strede jamku a do masti vložila jamkou nadol.
  7. Piekla som ich pod pokrievkou na slabšom plameni, aby sa prepiekli aj z vnútra.
  8. Potom som ich odkryla a dopiekla bez pokrievky. Vyložila na kuchynským papierom vystlaný tanier. Posypala práškovým cukrom a do jamky som dala marhuľový džem.
  9. Šľahačku som vymiešala s cukrom a Smetafixom uložila do cukrárskeho vrecka a oźdobila druhú polovicu šišiek šľahačkou. Prajem vám dobrú chuť.