Šišky
Šišky so šľahačkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Občas nám prídu na chuť
8 porcií |
45 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si najprv kvások. Do vlažného mlieka som namrvila droždie, pridala cukor, posypala múkou a nechala na teplom mieste vykysnúť.
- Pokiaľ kvások pracoval, zatiaľ som preosiala múky, pridala som soľ, žĺtky, roztopené maslo, vanilkový cukor.
- Vykysnutý kvások som pridala do múky a vypracovala polotuhé cesto. Nechala som ho 45 min kysnúť.
- Pracovnú dosku som posypala múkou a vyklopila som vykysnuté cesto.
- Cesto som rozvaľkala a vykrojila šišky.
- Do každej som urobila na strede jamku a do masti vložila jamkou nadol.
- Piekla som ich pod pokrievkou na slabšom plameni, aby sa prepiekli aj z vnútra.
- Potom som ich odkryla a dopiekla bez pokrievky. Vyložila na kuchynským papierom vystlaný tanier. Posypala práškovým cukrom a do jamky som dala marhuľový džem.
- Šľahačku som vymiešala s cukrom a Smetafixom uložila do cukrárskeho vrecka a oźdobila druhú polovicu šišiek šľahačkou. Prajem vám dobrú chuť.