Šišky s džemom a so šľahačkou

Autor receptu: redakcia

8
porcií
50 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup


  1. Z mlieka, droždia, štipky soli a kryštálového cukru pripravíme kvások. Do zohriatej múky pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, kvások, žĺtky, cukor, rozpustené maslo, soľ a rum.

  2. Potom prilejeme vlažné mlieko, vypracujeme vláčne cesto a dáme kysnúť na teplé miesto. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 cm, okrúhlou formičkou vykrojíme kolieska a necháme ešte trochu nakysnúť.

  3. Vyprážame v horúcom oleji alebo bravčovej masti dozlatista. Vyberieme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Ozdobíme džemom a šľahačkou.