Šišky s džemom a so šľahačkou
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
50 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
Z mlieka, droždia, štipky soli a kryštálového cukru pripravíme kvások. Do zohriatej múky pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, kvások, žĺtky, cukor, rozpustené maslo, soľ a rum.
Potom prilejeme vlažné mlieko, vypracujeme vláčne cesto a dáme kysnúť na teplé miesto. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 cm, okrúhlou formičkou vykrojíme kolieska a necháme ešte trochu nakysnúť.
Vyprážame v horúcom oleji alebo bravčovej masti dozlatista. Vyberieme a necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Ozdobíme džemom a šľahačkou.
|