Sirup z rebarbory a jahôd..

Autor receptu: eldina

letná mňamka.....:) viac slov netreba..:)

30 minút
príprava

Postup

  1. Rebarboru očistiť,nakrájať na malé kúsky a dať s vodou do veľkého hrnca variť,kým z nej nebude "kaša"....Predtým,ako sa dovarí - pridať jahody/ale nemusia byť/..všetko dokopy dobre "popučiť".....scediť cez gázu,vliať späť do hrnca,pridať cukor a ešte chvíľu povariť,kým sa cukor nerozpustí..
  2. /ak robíte v odšťavovači,dajte cukor a jahody naraz s rebarborou/
  3. do malej šálky odliať trochu sirupu,pridať kyselinu citrónovú a vmiešať do hrnca so sirupom./kyselinu citr. alebo aj cukor si môžte pridať podľa chuti,toto je kyslejšia verzia/..Sirup naliať do čistých fliaš,zatvoriť,nechať vychladnúť..
  4. Sirup je hustý,chutí s vodou, ale aj s minerálkou..všetkým želám krásne letné večery pri fajnovej malinovke..:)........../ten čas prípravy je individuálny,čím menšie kúsky rebarbory,tým skôr uvarené/