Sépiové linguine s lososom, špargľou a cuketou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme nasekaný cesnak, cuketu nakrájanú na tenké pásiky, krátko osmažíme, pridáme kúsky lososa, ochutíme soľou a čiernym korením, zľahka prehodíme, krátko orestujeme, kým losos nemá zlatistú farbu.
  2. Podlejeme bielym vínom, víno na prudkom ohni odparíme. Vzápätí prihodíme uvarené cestoviny a hoblinky surovej bielej špargle, všetko spolu zľahka premiešame, pridáme čerstvo nasekané byliny, napríklad bazalku, petržlenovú vňať, pažítku alebo žeruchu.
  3. Náš tip: Pozor pri restovaní lososa, ide o jemné mäso, ktoré sa ľahko rozpadá – neprekáža to chuti, ale skôr výzoru jedla. Lososa radšej nakrájame na kocky, lebo tenšie plátky sa skôr rozpadnú.