Sépiové linguine s lososom, špargľou a cuketou
Autor receptu: redakcia
Postup- Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej, pridáme nasekaný cesnak, cuketu nakrájanú
na tenké pásiky, krátko osmažíme, pridáme kúsky lososa, ochutíme soľou a čiernym korením, zľahka prehodíme, krátko orestujeme, kým losos nemá zlatistú farbu.
- Podlejeme bielym vínom, víno na prudkom ohni odparíme. Vzápätí prihodíme uvarené cestoviny a hoblinky surovej bielej špargle, všetko spolu zľahka premiešame, pridáme čerstvo nasekané byliny, napríklad bazalku, petržlenovú vňať, pažítku alebo žeruchu.
- Náš tip: Pozor pri restovaní lososa, ide o jemné mäso, ktoré sa ľahko rozpadá – neprekáža to chuti, ale skôr výzoru jedla. Lososa radšej nakrájame na kocky, lebo tenšie plátky
sa skôr rozpadnú.
|