Segedínsky guláš s domácou žemľovou knedľou

Autor receptu: olinecka

Varim segedinsky mame radi.

8-9
porcií
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu,ktoru sme si očistili dame orestovať na olej do sklovita.Mäso si pokrajame na kocky pridame k cibuli ,okorenime ,osolíme podľa chuti pridame červenu papriku mletu sladku a dusime do mäkka.Najprv vo vlastnej šťave a potom podlievame mäso teplou vodou.
  2. Pod tečucou vodou oplachneme kapustu dame do hrnca dusiť fo mäkka .Keď mame mäso už udusene pridame ho do kapusty ,povarime spolu.
  3. Nakoniec zahustime smotanou a hladkou mukou ,alebo mliekom a mukou a pridame kusok masla.Podavame s kysnutou alebo žemľovou knedľou.