Šampiňóny s tofu a hráškom

Autor receptu: saguska

Recept som dostala od synovcovej manžely a je fantastisky dobrý.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Opražíme cibuľu,(ja ju strúham na jemnom strúhadle, lebo dcéra to ináč nechce jesť keď vidí cibuľu.) Asi 250 - 300g jemne posolených šampiňónov podusíme na cibuľke.
  2. Keď si šampiňónky pustia šťavu pridám rascu, za dve hrste buď surového alebo mrazeného hrášku, prípadne kukuricu (niekedy dám oboje, podľa chuti), alebo jednu menšiu konzervu a všetko spolu podusíme do mäkka.
  3. Pridám na malé kocky pokrájané tofu, lahôdkové alebo údené, ale to už nevarím, vypnem sporák a nechám cca 5 minút zohraiať pod pokrievkou. Znovu prihriať, ale už nevaríť, vypnúť a roztopiť bambino alebo iný topený syr. Podávame so zemiakmi a hlávkovým šalátom. Chutné je to aj s cestovinou. Dobrú chuť želám.