Šampiňónová krémová polievka s bylinkovými krutónmi

Autor receptu: diabambulka

Poznáte reklamu kde hovoria: Chuť Vás zbaví slov ? To platí pri tejto polievočke :-)))

4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zo 40g masla a 40g múky si pripravíme svetlú záparžku, zalejeme vriacou vodou, pridáme bujón a povaríme. Na zvyšnom masielku si opražíme nakrájané šampiňóny, posypeme mletou rascou, mletým čiernym korením, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Chvíľku podusíme a potom pridáme do vody s bujónom a všetko spolu rozmixujeme. Pridáme mlieko, sladkú smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtok a petržlenovú vňať. Povaríme a podávame s bylinkovými krutónmi.
  2. Bylinkové krutóny : Predhrejeme rúru a na plech dáme 1 PL masla, keď sa maslo roztopí pridáme bazalku a korenie na pečené zemiaky ( korenie môžete použiť aké máte radi podľa seba a rôzne si h o nakombinovať ),
  3. všetko spolu dobre premiešame a pridáme na kocky nakrájaný starší chlieb. Premiešame a dáme do vyhriatej rúry piecť na 7 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.
  4. Dobrú chuť :-)))