Šalát z paradajok ako hlavné jedlo (fotorecept)
Autor receptu: eldina
Momentálne sa šporáku vyhýbam tak, ako sa len dá. Preto sú v týchto teplách u mňa doma len chladené jedlá...:)))
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Potrebujeme: množstvo je od oka, šunku, či syr si dodajte podľa seba...netreba nič vážiť..nemáte tam čo pokaziť..:)))
- do veľkého hrnca dať zovrieť vodu, rajčiny na vrchu nožom prerezať do kríža a na 1 min/max/ dať do vriacej vody spariť...vybrať a nechať chvíľu vychladnúť..potom ošúpať
- vo vriacej vode, čo ostala-uvariť vajcia natvrdo
- postrúhať nahrubo syr, uvarené vajcia, nakrájať šunku a zmiešať s majonézou...soliť opatrne, všetko je slané...pridať mleté čierne korenie
- rajčiny ošúpať a nakrájať nadrobno..snažiť sa nedať do šalátu veľa šťavy z paradajok, aby nebol veľmi riedky..pridať k ostatnej zmesi a dobre zmiešať..
- dať dobre vychladiť a podávať s pečivom../zvyknem dať na hodinku aj do mrazničky, nech čím skôr vychladne, nakoľko sú paradajky a vajcia počas prípravy ešte teplé/