Šalát z červenej kapusty

Autor receptu: 2010

Isiel som robit calamadu ale nebolo treba ,tento salat bol dobry za hodinu.

Postup

  1. Cervenu kapustu som nakrajal na drobno a stedro nasolil a polial octom rozriedenym vo vode (tretina hrnceka ocot ), postlacal a nechal v ladnicke cca 1 hodinu , odlezat Povodny recept mal byt ,( ze zmaknuta kapusta sa oplachne pod vodou a ide sa robit salat).
  2. Isiel som na to skor azijskym postupom , kde sa ostra chut vyrovnava druhou.Tak som pridal dobru kopcovu lyzicu hnedeho cukru , stedro pokorenil a este pridal 2 lyzice sladkej sojovej omacky (Ketchup Manis). Pridal na hrubo struhanu mrkvu, jarnu cibulku a na tenke kolecka nakrajanu cibulu ,dva struciky cesnaku a jednu cervenu fefronku na drobno nakrajnu ,no a dokoncit azijsku chut nakoniec cerstvy koriander. Na prekvapenie vysledok bol vyborny.Neviem preco sme nikdy nerobili salat aj z cervenej kapusty , len sme ju vzdy dusili na kolomaz.