Šalát starých Vikingov

Autor receptu: martinis

Šalát z červenej repy, jabĺk a ementálu zaliaty citrónovou šťavou.

2
porcie
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Červenú repu umyjeme a uvaríme domäkka. Mäkkú ošúpeme a pokrájame na kocky.
  2. Jablko umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadrovníka a spolu so syrom nastrúhame na hrubších slzičkách.
  3. Cibuľu očistíme, posekáme nadrobno a všetko spolu zmiešame, zalejeme šťavou z jedného citróna.
  4. Na záver dáme do chladničky na noc odležať. Nasledujúci deň môžme podávať s pečivom na raňajky alebo kedykoľvek počas dňa :)
  5. Môj tip : Ak nemáte k dispozícii červenú repu, pokojne použite aj zaváranú cviklu.