Šalát starých Vikingov
Autor receptu: martinis
Šalát z červenej repy, jabĺk a ementálu zaliaty citrónovou šťavou.
2 porcie |
60 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Červenú repu umyjeme a uvaríme domäkka. Mäkkú ošúpeme a pokrájame na kocky.
- Jablko umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadrovníka a spolu so syrom nastrúhame na hrubších slzičkách.
- Cibuľu očistíme, posekáme nadrobno a všetko spolu zmiešame, zalejeme šťavou z jedného citróna.
- Na záver dáme do chladničky na noc odležať. Nasledujúci deň môžme podávať s pečivom na raňajky alebo kedykoľvek počas dňa :)
- Môj tip : Ak nemáte k dispozícii červenú repu, pokojne použite aj zaváranú cviklu.