Šalát s plnenou hruškou a estragónom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Leto je v plnom prúde a my máme radi kombináciu ovocia a zeleniny v šaláte, pridávam
recept.
Postup
- Pokrájala som jarnú cibuľku aj s vňaťou na kolieska,..
- ...nastrúhala som zeler na jemno,...
- ...papriku a paradajky na kocky.
- Do misy som dala prelisovaný cesnak,...
- ...soľ,...
- ...olivový olej, ...
- ...estragón,...
- ...med,...
- ...primiešala som nastrúhaný zeler a náplň do hrušiek bola hotová.
- Jednu hrušku som pokrájala na kocky,...
- ...ostatné hrušky som ošúpala, zbavila stopky a jadrovníka, vzniknuté jamky som naplnila zelerovou náplňou a odložila vychladiť do chladničky.
- K zvyšku zelerovej náplne, ktorá poslúžila ako výborná marináda,som pridala pokrájenú hrušku na kocky a pokrájanú jarnú cibuľku s vňaťou na kolieska,...
- ...papriku a paradajky pokrájané na kocky,všetko som spolu dobre premiešala a šalátový základ bol hotový, ktorý som tiež odložila vychladiť do chladničky.
- Vychladený šalát som rozdelila do misiek, na vrch som položila polovicu naplnenej hrušky, ozdobila petržlenovou vňaťou a podávala.
- Tento šalát sa výborne hodí k divine, k pečenému jahňaciemu mäsu, k pečenej kačici, k pečenému morčaciemu a kuraciemu mäsu a k pečenému bažantovi.
V malom množstve sa môže podávať ako predjedlo s dobre vychladeným alkoholizovaným vínom ako je napríklad suché Sherry víno. alebo Portské víno.Tiež to môže byť ako ľahký obed či večera s čerstvým pečivom.
Je to výborný miešaný zeleninovo - ovocný , jemne pikantnej sladko-slanej chuti, ktorému dodáva šmrnc cesnak, med a estragón.