Šalát s lososom a medovým nálevom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Najskôr pripravíme gravlax – soľ, cukor, kôpor, vodku, korenie, šťavu a kôru z citrónov spolu zmiešame a hmotou potrieme lososa. Poriadne ho celého zasypeme, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky marinovať minimálne na 24 hodín, maximálne 48 hodín. Potom ho opláchneme studenou vodou a nakrájame na plátky, ktoré zatočíme a podávame so šalátom.
  2. Dresing: Do nádoby vložíme med, oba druhy horčice, soľ a ochutíme korením. Všetky suroviny metličkou dobre premiešame, aby sa spojil med s horčicou. Do rozmiešanej horčice s medom postupne vmiešavame olivový olej, až kým nevznikne hladký dresing. Pridáme doň umytý, nadrobno nakrájaný čerstvý kôpor. Dresing ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
  3. Šalát: Frissy šalát a baby špenát umyjeme v studenej vode a osušíme, reďkovky umyjeme a nakrájame na kolieska. Uhorku očistíme a pomocou škrabky nastrúhame na hrubšie pásy, hráškové struky oblanšírujeme, cherry paradajky nakrájame. Prepeličie vajcia varíme v osolenej vode asi 3 minúty.