Šalát s kuracím mäskom

Autor receptu: domciko

Tento recept mám od ocina. Stále sa mi nedarí spraviť ho tak vynikajúco ako ho robí on no verím že zachvíľku budem aj ja mať vynikajúci šalátik.

7
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia si opláchneme zbavíme kože a naporcujeme na rezne. Do panvice si nalejeme olej, keď je rozpálený vložíme prsia a zrýchlosti opečieme s oboch strán aby sa masko uzavrelo. Keď sú prsia uzatvorené vyberieme s panvice a nakrájame na kocky.
  2. Pripravíme si menší hrniec v ktorom budeme dusit masko spolu zo zeleninkou. Cuketu si obielime prepolíme a nakrájame na kocky. Por zbavíme listov konca a nakrájame na krúžky ktoré potom predelíme na polovicu. Do hrnca si dáme olej, ked je rozpálený pridáme masko. Chvílku ešte popražíme pridáme soľ, korenie, rascu - trošku pre chut, premiešame a vylejeme tam sterilizovaný hrášok spolu s mrkvou ale aj zo šťavou, pridáme por, cuketu premiešame pridáme 1 čl. šalátového korenie a dusíme na prudkom ohni cca 15 min.
  3. Keď máme štavu vytvorenú necháme si v konvici zovriet vodu vylejeme do hrnca tak aby bolo masko zo zeleninkov zakryté.
  4. Uvaríme si cestoviny v hrnci klasicky. Vodu zo solou a olejom dáme variť keď voda vrie pridáme cestoviny premiešame a varíme cca 7-8 min. Keď je masko makučké odstavíme premiešame ak nám tam čosi chýba ešte dochutíme. Cestoviny si zlejeme dáme do vačšej misky. Pridáme k ním masko zo zeleninkou poriadne premiešame a vualá podávame. Ak sa vám bude zdať že je veľa štavy je to v poriadku čím viac štavy je tak tým je šalátik chutnejší :) Možete postrúhať ešte syrom :) Prajem dobrú chuť..