Šalát Bejrút

Autor receptu: majki555

Tento recept niekedy velmi davno hovoril v TV moderator Jan Rosak. Vtedy som si ho zapisala, odvtedy ho casto pouzivam. Vyuzivam ho hlavne zaciatkom tyzdna, ked zostanu nejake zbytky kurata z nedelneho obedu. Je to taka rychla vecera

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Studeny rozgniaveny zemiak, majonézu,cesnak,sol,rastl. tuk zlahka premiesame. Pri rastl. tuku som nepisala mnozstvo,pridava sa iba trochu, aby sa masa trochu spojila. Dochutime solou, kto ma rad moze pridat vegetu prip. cierne korenie.
  2. Chlebik, alebo nejake chlebove pecivo /napr. dalamanky/ opecieme trochu na platni,aby bol teply a trochu chrumkavy.
  3. Na chlebik poukladame na "pasiky" potrhane kusky peceneho,alebo grilovaneho kuracieho masa. Nato nanesieme hrubsiu vrstvu salatu.