Ryžový nákyp

Ryžový nákyp nielen pre športovcov

Autor receptu: mirian4

Všetci moji traja chlapi športujú a tak sa moja kuchyňa nezaobíde bez takýchto sacharidovo - bielkovinových jedál... A keďže je sobota máme bezmäsitý deň :-)

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme ryžu s mliekom, vodou a 1 vanilkovým cukrom, štipkou soli do mäkka. Necháme vychladnúť.
  2. Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom do peny, pridáme 0,5 kg jemného tvarohu a pridáme k vychladnutej ryži; premiešame. Nakoniec pridáme sneh a mrazené ríbezle a zľahka celú masu premiešame, dáme na maslom vymazaný malý plech s vyšším okrajom. Na vrch dáme plátky masla a upečieme do ružova.
  3. Dobrú chuť ♥