Ryžové rezance so žltou tekvicou (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Je to lahke rychle jedlo, dalsi sposob ako vyuzit zltu tekvicu.
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Moja najoblubenejsia tekvica je butternut. Pouzivam ju vsade. Na tento recept je vhodna hocijaka zlta tekvica. Zalezi na vas, ktoru si vyberiete. Tekvicu som ocistila, pokrajala na kocky a uvarila som ju na pare. Do dalsieho hrnca som dala vodu na uvarenie rezancov. Na rozpustenom masle som poprazila roztlaceny cesnak a pokrajane salviove listky.
- Uvarenu tekvicu som pridala k oprazenemu cesnaku a salvii. Tekvicu som trocu roztlacila vareskou. Chcela som aby mi zostali male kusky tekvice.
- K tekvici som pridala smotanu, syr, 3/4 salky zo zliatej vody kde sa varili rezance, sol a cerstvo mlete korenie styroch farieb.
- Vsetko som spolu premiesala, chvilu povarila 3-4 minuty. K hotovej omacke som pridala natrhanu petrzlenovu vnatku a nakrajane salviove listky.
- Toto jedlo je chutne ako lahka vecera, ci obed. Vhodne je tiez ako priloha k pecenemu alebo vyprazanemu masu.