Čínske rezance
Ryžové rezance s kuracím mäsom a so zeleninou
Autor receptu: morkapredatorka
Toto jedlo už robím 100x a zakaždým sa snažím vychytať muchy aby to bolo take, ako
si to predstavujem. Už sa k tomu blížim - ešte tam nie
som na 100 % ale musím povedať, že tentokrát už to stojí za zverejnenie :) Tak snáď
Vás nesklamem. Rozpis surovín bude približný a na
zhruba 1 porciu. 100 g ryžových rezancov to presne byť nemusí, možno je to menej, ale
odhadom by to malo byť trocha - na jednu porciu.
1 porcia |
30 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na tenké rezančeky, vložíme do misky s korením na čínu a olejom, premiešame a necháme postať v chladničke aspoň na hodinu, ideálne však cez noc.
- Rozpálime ideálne kvalitný wok alebo aspoň inú hlbšiu panvicu, keď je naozaj poriadne rozpálený, tak doň hodíme mäso a prudko opekáme, až kým nemá krásnu zlatú farbu, zapneme naplno digestor :D
- Zeleninu si nakrájame: mrkvu na tenké rezančeky, šampiňóny na tenké plátky, alebo ak používame shitake alebo judášovo ucho tak ak máme sušené, najskôr namočíme a potom pokrájame, pór nakrájame na tenké šikmé kolieska (ako sa krája metrový koláč:D)
- Zelenina je nakrájaná a mäsko krásne, tak ju k nemu šupneme a opekáme, taktiež prudšie aby sa nerozvarila. Tu už môžeme pridať sójovky, s tmavou opatrne, radšej menej a potom pridať, ide tu hlavne o peknú farbu, ktorú nám spraví. A svetlú sójovku lejem len tak od oka, tej kľudne viacej, množstvo je uvedené iba cca. Soľ ani nedávam.
- Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale. Mäsovu zmes máme pekne opečenú, teraz si vo vode rozriedime škrob a prilejeme k mäsu, získa peknú konzistenciu :) Už to iba chvíľku prehrejeme na panvici a môžeme pridať uvarené ryžové rezance, opäť troška pridáme a opekáme spolu s rezancami. Teraz je papanica hotová a môžeme ju rýchlo zbaštiť. Dobrú chuť :* (snáď som nič nezabudla)