Ryža varená v tlakovom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

... tak ako ma prekvapily zemiaky varené v tlakovom hrnci , tak isto som bol zvedavý na ryžu uvarenú v ,, tlakáči ,, .... svete div sa , ale ta ryža je OK .... odteraz ju už varím iba pod tlakom

15 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Postup

  1. toto je iba základný recept ,,fajnovky,, si ho môžu ľubovolne vylepšiť...ryžu prepláchneme a necháme odkvapkať
  2. odkvapkanú ryžu nasypeme na rozpálený olej a osmahneme
  3. zalejeme vodou 1 cm nad ryžu...opakom varešky premeráme
  4. osolíme, ovegetíme, premiešame
  5. zatvoríme a dáme variť na plný výkon
  6. keď začne tlakáč fučať znížíme plyn na miniumum a necháme ho pofukovať 4 minúty
  7. po 4 minutách vypneme plyn a necháme ,,tlakáč,, na pokoji...počkáme kým sa sám časom odtlakuje ...potom otvoríme a premiešame vareškou
  8. no a máme hotovo ...ryža akorát nepripálená.