Ryža so zeleninou, kešu a kokosom (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Chrumkavá ryža (1871 kJ)... Prípravu tohoto jedla som našla v časopise s vegetariánskymi receptami, vyskúšala som a páčil sa mi, možno sa bude páčiť i niekomu z vás... Tak, pre inšpiráciu.

1
porcia
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V hrnci dáme variť ryžu so soľou a kurkumou... Na panvici ohrejeme olej a opražíme na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak...
  2. Prichystáme paradajky, kešu a hrozienka- paradajky pokrájame na drobno.
  3. ...keď sa cibuľa opražila do sklovita, pridáme na ňu curry a rascu.
  4. ...chvíľu popražíme, pridáme paradajky, kešu, hrozienka a hrášok... necháme 4 minúty oprážať.
  5. Potom primiešame uvarenú ryžu...
  6. ...a nakoniec aj citrónovú šťavu a kokos. Na záver ešte prípadne osolíme.
  7. Energetické hodnoty (cca): 1 871kJ
    Bielkoviny: 9,79g
    Sacharidy: 64,37g
    Tuky: 18,10g