Rýchly bylinkový chlieb (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Tento recept mi poslal a vrelo odporúčal jeden z mojich dobrých priateľov, ktorý si ho
všimol v relácii českej TV v relácii "Vše o vaření", odvtedy ho pečie a hovoril, že je super,
vyskúšala som ho a môžem potvrdiť, že je to tak, ako vravel, preto pridávam tento
výborný recept pre milovníkov dobrého chlebíka.
1 chlieb porcia |
20 minút príprava |
25 minút na 190 °C |
Postup- Do vandlíka som preosiala múku, premiešala so soľou, pridala som droždie, posypala som ho cukrom, zaliala olejom a bez akéhokoľvek kysnutia som všetko ihned za postupného pridávania trochy vlažnej vody začala spracovávať špachtľou,...
- ...kým sa masa spojila v hrubé cesto, ktoré som ešte jemne pomúčenými rukami spracovala na jemné hladké nelepivé pružné mäkké cesto, prikryla som ho čistou utierkou...
- ...a nechala som ho odpočívať 10 minút, takto rýchlo a nádherne vykyslo,...
- ...cesto som vyklopila na jemne pomúčenú dosku,...
- ...vytvarovala som z neho naťahovaním cesta do strán rukami, následným zaguľatením a sploštením dlaňami bochník, nevadí, že je plochý, počas pečenia krásne narastie,.....
- ...bochník som preniesla na plech vystlaný teflonovou fóliou, hned som ho pomocou mašľovačky potrela olivovým olejom, aby posypanie dobre držalo...
- ...posypala som ho hrubozrnnou morskou soľou, sušeným rozmarínom,....
- ...bez kysnutia som ho vložila piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov C, piekla som ho
pri tejto teplote 25 minút na funkcii horný a dolný ohrev, pričom na spodok rúry som dala hrnček s vriacou vodou,...
- ...upečený chlieb som nechala vychladnúť na mriežke, potom som ho pokrájala na krajce.
- Chlieb je jemný, ľahučký, nadýchaný, vzdušný,krásne pórovitý, s príjemnou chuťou rozmarínu, u nás doma zožal taký obrovský úspech, že sa po ňom len tak zaprášilo, ešte bol vlažný, ked ho jedli a chutil tak, že moji chlapi si žiadali hned další chlebík, aj som im ho upiekla, je prakticky bez námahy a rýchlo hotový, navyše je skutočne vynikajúci, no patka bola už tradične moja :-),...
- ....ešte jeden záber na krajec chleba, tento chlieb vrelo odporúčam všetkým milovníkom dobrého domáceho rýchleho a chutného chleba :-)
do komentárov ešte vložím link na tento chlieb.
|