Rýchly bylinkový chlieb (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Tento recept mi poslal a vrelo odporúčal jeden z mojich dobrých priateľov, ktorý si ho všimol v relácii českej TV v relácii "Vše o vaření", odvtedy ho pečie a hovoril, že je super, vyskúšala som ho a môžem potvrdiť, že je to tak, ako vravel, preto pridávam tento výborný recept pre milovníkov dobrého chlebíka.

1 chlieb
porcia
20 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vandlíka som preosiala múku, premiešala so soľou, pridala som droždie, posypala som ho cukrom, zaliala olejom a bez akéhokoľvek kysnutia som všetko ihned za postupného pridávania trochy vlažnej vody začala spracovávať špachtľou,...
  2. ...kým sa masa spojila v hrubé cesto, ktoré som ešte jemne pomúčenými rukami spracovala na jemné hladké nelepivé pružné mäkké cesto, prikryla som ho čistou utierkou...
  3. ...a nechala som ho odpočívať 10 minút, takto rýchlo a nádherne vykyslo,...
  4. ...cesto som vyklopila na jemne pomúčenú dosku,...
  5. ...vytvarovala som z neho naťahovaním cesta do strán rukami, následným zaguľatením a sploštením dlaňami bochník, nevadí, že je plochý, počas pečenia krásne narastie,.....
  6. ...bochník som preniesla na plech vystlaný teflonovou fóliou, hned som ho pomocou mašľovačky potrela olivovým olejom, aby posypanie dobre držalo...
  7. ...posypala som ho hrubozrnnou morskou soľou, sušeným rozmarínom,....
  8. ...bez kysnutia som ho vložila piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov C, piekla som ho pri tejto teplote 25 minút na funkcii horný a dolný ohrev, pričom na spodok rúry som dala hrnček s vriacou vodou,...
  9. ...upečený chlieb som nechala vychladnúť na mriežke, potom som ho pokrájala na krajce.
  10. Chlieb je jemný, ľahučký, nadýchaný, vzdušný,krásne pórovitý, s príjemnou chuťou rozmarínu, u nás doma zožal taký obrovský úspech, že sa po ňom len tak zaprášilo, ešte bol vlažný, ked ho jedli a chutil tak, že moji chlapi si žiadali hned další chlebík, aj som im ho upiekla, je prakticky bez námahy a rýchlo hotový, navyše je skutočne vynikajúci, no patka bola už tradične moja :-),...
  11. ....ešte jeden záber na krajec chleba, tento chlieb vrelo odporúčam všetkým milovníkom dobrého domáceho rýchleho a chutného chleba :-) do komentárov ešte vložím link na tento chlieb.