Rýchle krevety s petržlenom

Autor receptu: paploska

Po prvý krát sme ich ochutnali v Holandsku a odvtedy patria k najobľúbenejším. Krevety by mali byť čerstvé a voňavé. Odborníci riadia pripravovať ich v celku, ale pre lenivých stravníkov ich môžete vopred očistiť - olúpať.

4
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako som už spomínala v úvode krevety môžete olúpať, alebo ich pripravovať v celku. Mne sa podarilo zohnať čerstvé krevety, a tak som ich pripravila bez lúpania. Na fotke sú už zmrazené, keďže som polovicu dala do mrazničky.
  2. Pripravte si dresing z olivového oleja, posekanej petržlenovej vňate, morkej soli a cesnaku. Krevety nechajte odležať v chladničke aspoň 3 hodiny, najlepšie však cez noc
  3. Po odležaní ich rýchlo opečieme na panvici s olivovým olejom. Postačí aj olej z dresingu. Krevety podávame s bielym chlebom. Ja pečiem domáci. Dobrú chuť.