bezlepkové rezance
Rýchle bezlepkové rezance (fotorecept)
Autor receptu: natascha1
Pred dvoma mesiacmi členovi našej
rodiny diagnostikovali celiakiu a mne
sa prevrátil život tak trochu naruby.
Učím sa
variť
a piecť bezlepkovo, nie vždy sa
všetko
na prvýkrát podarí, ale nevzdávam
to. Zistila som, že za pár minút
dokážem urobiť bezlepkové rezance.
Možno pre niekoho nič zaujímavé, ale
snáď niekomu pomôže.
2 porcie |
10 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- Z múky, vajca a vody vypracujem vláčne cesto. Ide to veľmi rýchlo, rýchlejšie ako z klasickej múky.
- Cesto nastrúhame na slzičkovom strúhadle na dlhšie rezance.
- Nechám do druhého dňa vysušiť na doske.
- Varím najskôr v nasledujúci deň, vsypeme ich do osolenej vriacej vody a po tom, ako vyplávajú varím ešte cca 6 minút.
- Výborné sú do mäsového vývaru, ale aj s tvarohom a prepusteným maslom alebo nasladko s makom, či orechmi.