Rýchla kapustnica (fotorecept)
Autor receptu: papkoska
Varí sa u nás na Vianoce, Silvestra aj Veľkú noc, pretože nikto nechce vajcovú polievku :-)
Nikdy ju nestihnem začať variť skôr ako o 11.00, ale o 12.00 sú už pariace sa taniere na
stole.
6 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masti si opečieme kocky údeniny. Trvá to asi 5 minút. Zatiaľ si nakrájame cibuľu, pridáme k mäsu, opekáme ďalších 5 minút. Potom pridáme hladkú múku, zapražíme.
- Pridáme červenú papriku, opečieme len chvíľočku, kým nerozvonia. Zalejeme asi 1,5 l vody.
- Pridáme nakrájanú premytú kyslú kapustu, klobásu a koreniny, osolíme. Varíme spolu 20-30 minút. Keďže zároveň varíme šunku v pare a pečieme domáci koláč, otvoríme okno, nech majú aj okoloidúci zážitok :-)
- Klobásu vyberieme, kto sa nudí, môže aj koreniny. Do misky si pripravíme kyslú smotanu. Pridáme niekoľko naberačiek vývaru z polievky, premiešame. Je to taká finta, aby sa nám smotana v polievke nesekla.
- Rozmiešanú smotanu pridáme do hrnca spolu s jednou nakrájanou klobáskou, ešte spolu prehrejeme, ale len kým nedosiahneme bod varu. Podávame s domácim bielym koláčom. http://varecha.pravda.sk/recepty/biely-kolac-fotorecept/34320-recept.html