Rybie filetky s broskyňami
Autor receptu: cokomilka
Kúpime sladkovodné ryby, ak nie sú pstruhy, môže byť zubáč, sumec.
2 porcie |
25 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Pstruha nakrájame na jemné filetky. Rýchlo opečieme na oleji. Odložíme.
- Pripravíme vanilkovú zálievku: Rozlúpneme vanilkový lusk. Macerujeme v teplom oleji.
Nasekáme kôpor.
Broskyne olúpeme a nakrájame na mesiačiky.
Kôprové semená rozdrtíme.
Plátky ryby rozložíme na taniere a zalejeme zmesou citrónovej a grappefruitovej šťavy. Osolíme, okoreníme. Necháme odležať 5 minút.
Pridáme kôprové semená, červené korenie, plátky broskýň, posypeme zeleným kôprom. Zalejeme vanilkovým olejom.
- Podávame vychladené s drtenými rajčinami a toastom.