Rybací perkelt s ryžou (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Postup prípravy zvládne hocikto.Jedlo sa uvarí ani sa nenazdáte.

2-3
porcie
40 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu si posekáme na mänšie kocky.
  2. Ak dovolíte dám vám jeden tip,aby sa vám cibuľa nerozpadávala pri krájaní na kocky. Koniec cibule nikdy nezrezujte vlastne ten nám tú cibuľu bude držať po kope pri krájaní na kocky..Na konci úkonu ho samozrejme dáme preč.
  3. Cibuľu si posmažíme na dvoch menších polievkových lyžíc bravčovej masti.
  4. Ďalej si pokrájame papriku a ošúpanú paradajku.Pokrájame ich na veľmi malé kocky keďže ryba vyžaduje krátku tepelnú úpravu a paradajky a paprika sa musia rovnomerne variť s rybou.
  5. Na opraženú cibuľu si dáme vylúhovať červenú mletú papriku sladkú.Robíme to už mimo ohňa,aby sa nám paprika nespálila.
  6. Ďalej pridáme paradajky pokrájané na kocky a papriku zelenú tiež v posekanom stave.
  7. Posekáme si filety z tresky na väčšie kusy
  8. Lečový základ pomiešame s kúskami rybieho mäsa
  9. Podlejeme vodou ,aby mäso bolo v šťave no nesmie plávať v nej.Radšej prilejte vodu viackrát.Zakryjeme hrniec a varíme pomalým varom cca. 15 minút.Sledujeme aby sa nám jedlo nepripálilo.Ide nám vlastne o to aby to lečo bolo uvarené.Ryba je raz-dva hotová.
  10. Po uvarení jedla dochutíme troška soľou,čiernym mletým korením,rascou a zmesou korenín Ryba.Dochucujeme naozaj opatrne keďže v tomto prípade sa jedná o malé množstvo jedla resp.koreniny Ryba obsahujú aj zmes čili papriky !!Ale korenie si dajte na to podľa vlastného uváženia a chuti.
  11. Príloha k jedlu je ryža ako to máte možnosť vidieť na hlavnom obrázku. Priatelia prajem vám dobrú chuť.
  12. No syn si želal jedlo inakšie tak som mu vyhovel.Narýchlo som mu osmažil rybu na troška oleji a bol spokojný.Výsledok vidíte na obrázku č.12