Rybací filet s čerstvým feniklom (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Z časopisu o cestovaní.Nešpecifikovali, aký druh ryby to má byť.Mala som filet z kapra,tak voľba bola jasná.Celkom mi ten recept prišiel vhod.Môže byť z tresky,tilapie,hejka,lososa.Voľba je na Vás...

25-30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Filet nasolíme,okoreníme,polejeme citr.šťavou.
  2. Zapekaciu misu riadne vymastime maslom(oliv.olejom).Poukladáme pokrájaný na plátky fenikel,rozprestrieme bylinky(dala som byľky rozmarínu,tymiánu) podľa chute,čo Vám vyhovuje...na ne potom položíme rybací filet.Zakryjeme ďalšími feniklovými plátkami,pokrájaným cesnakom,maslom a zalejeme vínom.Dala som rizling vlašský 2012.
  3. Pečieme 25-30 min na 200 stupňov.Mala som s opekanými zemiakmi a jogurtovo-cesnakovým dressingom.
  4. Ja som si ešte aj par oliviek prihodila,som si to tak stredomorsky šmrncla so sladkovodnou rybou.-))