Ryba na víne s chilli
Autor receptu: caterina
Tento sposob pripravy ryby som odkukala od svokry. Najradsej mam takto pripravenu
prazmu, ale tentokrat som mala tresku.
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Priprava je velmi jednoducha. Nadrobno si nasekame petrzlenovu vnat, cesnak (dala som 3 struciky na 4 filety) a chilli (tentokrat som mala susene).
- Do hrnca v ktorom budeme rybu pripravovat nalejeme olivovy olej (moze pokryt dno, mnozstvo zavisi od druhu pripravovanej ryby, ci je to filet alebo cela ryba). Do oleja vmiesame nakrajane suroviny a trochu soli. Jednotlive kusky ryby obalime v marinade a prilejeme trochu bieleho vina (nie je nutne dat ryby marinovat vopred, ale kto chce, moze). A uz len prikryjeme a nechame podusit asi 15 minut.
- Prilohou mozu byt napriklad pecene zemiaky, ale najlepsie je to s cerstvym chliebom, ktory vsaje tu vybornu chut omacky.