Ryba na víne s chilli

Autor receptu: caterina

Tento sposob pripravy ryby som odkukala od svokry. Najradsej mam takto pripravenu prazmu, ale tentokrat som mala tresku.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Priprava je velmi jednoducha. Nadrobno si nasekame petrzlenovu vnat, cesnak (dala som 3 struciky na 4 filety) a chilli (tentokrat som mala susene).
  2. Do hrnca v ktorom budeme rybu pripravovat nalejeme olivovy olej (moze pokryt dno, mnozstvo zavisi od druhu pripravovanej ryby, ci je to filet alebo cela ryba). Do oleja vmiesame nakrajane suroviny a trochu soli. Jednotlive kusky ryby obalime v marinade a prilejeme trochu bieleho vina (nie je nutne dat ryby marinovat vopred, ale kto chce, moze). A uz len prikryjeme a nechame podusit asi 15 minut.
  3. Prilohou mozu byt napriklad pecene zemiaky, ale najlepsie je to s cerstvym chliebom, ktory vsaje tu vybornu chut omacky.