Ryba na thajský spôsob

Autor receptu: marymelb7

Keď máte náhodu plné zuby vyprážaných podkovičiek a chcete k sviatkom urobiť niečo iné, exotické, tak skúste dusenú rybu v celku po thajsky. Každú sobotu ráno idem na trh na ryby. Ryba však musí byť čerstvá- hocijaká , keď nemá lesklé oči a neusmieva sa, tak domov so mnou nejde. Ja prispôsobím recept k vašim podmienkam, verím že suroviny sú k dispozícii.

2-3
porcie

Suroviny

Postup

  1. Rybu narežieme a dáme na bambusový parák, alebo na tanier do woku. Do brušnej dutiny dáme korianderové korienky, zázvor, kúsok citróna, feferónku, zvyšok na vrch do rezov.
  2. Sójovú omáčku, cukor, citronovú šťavu, posekanú feferónku a koriander zmiešame a polejeme tým rybu. Do woku dáme dusiť na 15 minút.
  3. Kým sa dusí ryža, prichystáme si zeleninu.
  4. Na olej dáme cesnak a šalotku, keď trochu zmäknú tak horúcim polejeme rybu. Zeleninu podusíme asi 5-6 minút, podávame s dusenou ryžou. Óh a samozrejme pohárik bieleho, v mojom prípade šumivého. Na zdravie! ! !