Ryba na thajský spôsob
Autor receptu: marymelb7
Keď máte náhodu plné zuby vyprážaných podkovičiek a chcete k sviatkom urobiť niečo iné,
exotické, tak skúste dusenú rybu v celku po thajsky. Každú sobotu ráno idem na trh na ryby.
Ryba však musí byť čerstvá- hocijaká , keď nemá lesklé oči a neusmieva sa, tak domov so mnou
nejde. Ja prispôsobím recept k vašim podmienkam, verím že suroviny sú k dispozícii.
Postup
- Rybu narežieme a dáme na bambusový parák, alebo na tanier do woku. Do brušnej dutiny dáme korianderové korienky, zázvor, kúsok citróna, feferónku, zvyšok na vrch do rezov.
- Sójovú omáčku, cukor, citronovú šťavu, posekanú feferónku a koriander zmiešame a polejeme tým rybu. Do woku dáme dusiť na 15 minút.
- Kým sa dusí ryža, prichystáme si zeleninu.
- Na olej dáme cesnak a šalotku, keď trochu zmäknú tak horúcim polejeme rybu.
Zeleninu podusíme asi 5-6 minút, podávame s dusenou ryžou.
Óh a samozrejme pohárik bieleho, v mojom prípade šumivého. Na zdravie! ! !