Hummus
Rukolový hummus s červenou paprikou
Autor receptu: patincatsomekitchen
Slovo hummus je odvodené zo slova himmas, čo znamená cícer. Hummus je teda nátierka z cíceru. Dnes sa robia rôzne obmeny, od
klasického cíceru s tahinovou pastou až po cícer s červenou repou. Pre vás som pripravila hummus “nazeleno” - s čerstvou rukolou. Chuť
rukoly nie je výrazná, aj ten, kto ju nemá príliš v obľube, nátierku bezproblémov zje. Namiesto rukoly môžete použiť aj špenát.
https://www.patincatsomekitchen.com/rukolovy-hummus-s-cervenou-paprikou
Postup
- Rukolu sparte pod horúcou vodou alebo na panvici s trochou olivového oleja.
- 50 g cíceru odložte nabok. Na rukolový hummus rozmixujte 200 g cíceru a sparenú rukolu.
Pridajte soľ, čierne korenie, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu a trošku olivového oleja.
- 50 g cíceru rozmačkajte vidličkou tak, aby ostali väčšie kúsky a zapracujte do hummusu.
- Červenú papriku ugrilujte, upečte alebo opečte na panvici do zmäknutia. Môžete pridať trošku soli.
- Petržlenovú vňať nakrájajte. Sendviče natrite rukolovým hummusom, posypte vňaťkou a obložte červenou paprikou. Ak chcete, vňatku a papriku môžete zapracovať aj priamo do hummusu.
- Podávajte čerstvé. Množstvo je pre 2 - 3 ľudí.