Rožky po anglicky (fotorecept)
Autor receptu: maxinka
Rada si kupujem v hypermarketoch anglické rožky. Objavila som recept na domácu
prípravu a hneď som ich aj
vyskúšala. Príjemne ma prekvapili, chuť výborná, na povrchu chrumkavé, vnútri pekne
nadýchané.
Postup
- Z droždia, cukru, trochu vlažného mlieka pripravíme kvások.
- V mise zmiešame múku so zemiakovou kašou a soľou, pridáme kvások, zvyšok mlieka a postupne podľa potreby vlažnú vodu. Dôkladne prepracované necháme v teple vykysnúť.
- Po vykysnutí vyklopíme na dosku, rozdelíme na dve polovice a z každej vyvaľkáme kruhový plát. Radielkom rozdelíme na 8 častí, každú zrolujeme od širšieho konca a rožteky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Každý potrieme zmesou oleja a grilovacieho korenia, položíme naň plátok anglickej slaniny a navrch plátok syru.
- Chvíľu necháme kysnúť a potom upečieme pri teplote 200 stupňov asi tak 20 minút. Pečieme dozlatista.