Roštenka v kukuričnom kréme

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Roštenku zľahka naklepeme, okraje narežeme, osolíme a okoreníme. Do múky zamiešame nasekaný tymian a pridáme trocha čerstvého zázvoru. Roštenku v tejto zmesi obalíme, potom ju prudko opečieme na oleji.
  2. Znížime teplotu, pridáme rastlinné maslo a pomaly dopečieme. Do výpeku dáme bylinky a roštenku ním polejeme.
  3. Kukuricu podlejeme ochuteným, okoreneným vývarom a dáme variť domäkka. Môžeme pridať aj orientálne korenie (massala, karí).
  4. Potom kukuricu rozmixujeme na krémovú konzistenciu a podľa potreby ešte dochutíme. Pred podávaním primiešame lyžicu olivového oleja.