Rolované jelenie stehno (fotorecept)

Autor receptu: ernest

Zasa som trošku experimentoval

6
porcií
240 minút
príprava
180 minút
na 180 °C

Postup

  1. Maso nakrojíme tak aby nám vznikol dlný pás pre rolovanie
  2. potom urobíme druhý rez na opačnú stranu ,ak bude maso viac v tvare gule rozrežeme ho do špirály
  3. Maso posolíme pokoreníme a postupne vkladáme slaninku ,cibulu, mrkvu.Tu sa fantázii medze nekladú ,takto som to spáchal ja.
  4. zvinuté maso zaistíme špáradlami a motúzom aby sa nerozvinulo a v hrnci na oleji zatiahneme dookola .
  5. Podlejeme asi litrom vlažnej vody a vínom .Nešetríme Pridame bobkový list ,cele korenie ,jalovec.Na kúsky porežeme zvyšnú zeleninu a dáme varit .Tu je dobré poznamenat že v tlakovom hrnci to bude trvat kratšie ,je to závyslé od množstva masa ktoré sa použije .Maso som pri varení otáčal aby sa urobilo rovnomerne čo v tlakáči odpadá.
  6. Po uvarení asi 3 hod preložime maso do zapekacej misy.Pozor odstránte motúz, podlejeme asi na 1 centimeter štavou pridáme na dobno nasekaný cesnak , asi 5 strúčikov ,slaninku a zapečieme ,zasa som otáčal.Z vývaru vyberieme korenie bobkový list a jalovec ,zvyšnú mrkvu rozmixujeme a cez sitko prepasírejeme do vývaru.Zahustíme múkou rozmixovanou v mlieku.Maso po zapekamí prekrojíme naprieč rolovaním ukáže sa vzor.
  7. Výpek z masa som použil na poliatie masa, zahustený vývar ako šťavu ku knedli. Recept je z tých časovo náročnejších no chutovo je skvelí ,už len Dobrú chuť.