Rolka zo zubáča a z baby špenátu

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Plátok zubáča jemne narežeme po okrajoch, aby sa „otvoril“, osolíme, okoreníme a poukladáme lístky špenátu. Zatočíme do rolky a stiahneme potravinárskou fóliou, aby sme vytlačili prebytočný vzduch a ryba držala pokope.
  2. Do hrnca vlejeme vodu, privedieme k varu a vložíme rolky zo zubáča. Varíme približne 10 minút.
  3. Ak by rolky plávali na povrchu, zaťažíme ich, aby boli celé ponorené vo vode. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na štvrtiny, vložíme do studenej osolenej vody a varíme domäkka.
  4. Uvarené rolky vyberieme, fóliu prerežeme, šťavu zo zubáča vlejeme do kastróla. Zubáča nakrájame šikmým rezom, zrežeme kraje, aby sme ho vedeli postaviť do tvaru „vežičky“.
  5. Šťavu zo zubáča dochutíme soľou a korením a zredukujeme na hustú omáčku. Rolku podávame postavenú na zemiaky a prelejeme redukciou zo šťavy. Dekorujeme polníčkom alebo lístkami špenátu.