Roláda
Roláda Slza anjela (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Známy zákusok, ale v inom, nenáročnom prevedení.
Oplatí sa vyskúšať.
16 porcií |
55 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto, potrebovať budeme aj štipku soli.
- Cesto: Bielky vyšľaháme so štipkou soli do penista, postupne pridáme po lyžiciach cukor. Šľaháme pokiaľ sa cukor nerozpustí, aspoň 8-10 minút do tuha. Postupne varechou vmiešame preosiatu múku.
- Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a nanesieme pripravené cesto.
- Cesto uhladíme a posypeme mandľovými lupienkami.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút.
- Po upečení za horúca korpus otočíme, aby mandle boli naspodu, stiahneme papier na pečenie, pomôžeme si druhým plechom.
- Suroviny na krém a šľahačku. Potrebovať budeme ešte aj vanilínový cukor.
- Krém: V mlieku rozhabarkujeme pudingový prášok a žĺtky. Zmes prelejeme do hrnca, pridáme cukor a uvaríme hustý puding. Zakryjeme ho potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
- Čerstvé zmäknuté maslo vyšľaháme dohladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
- Krém rozotrieme na pripravený korpus.
- Šľahačka: Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix, došľaháme do tuha a šľahačku rozotrieme na krém.
- Pomocou papiera naplnenú roládu zrolujeme.
- Prenesieme na plech alebo podnos a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.