Rizoto so sušenými lesnými hubami
Autor receptu: martinis
Keď k dispozícii nie sú čerstvé huby, najlepšie poslúžia sušené zásoby. S trochou vína, masla,
kvalitnej ryže a parmezánu sú takmer všetkým, čo k hubovému rizotu treba :)
1 porcia |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Huby pred varením namočíme na 30 minút do vody. Zatiaľ očistíme cibuľu a pokrájame ju najemno, do menšej panvice kvapneme olej a pridáme dve lyžice masla. Necháme rozohriať, pridáme cibuľu a krátko osmažíme, potom pridáme ryžu a ešte chvíľu osmážame.
- Podlejeme trochou vývaru. Pridáme scedené huby a víno a varíme, kým sa tekutina neodparí, potom pravidelne prilievame vývar, celý proces by mal trvať asi 15 minút. Vo finálnej fáze by malo byť rizoto krémové a polotekuté, aby sa rozlialo po tanieri.
- Do hotového rizota nastrúhame parmezán, pridáme lyžicu masla na zjemnenie a nasekanú petržlenovú vňať. Podľa potreby osolíme. Podávame na veľkom plytkom tanieri, posypané parmezánom a petržlenovou vňaťou :)