Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč so želatínou
Autor receptu: dorisa
Jednoduchý hrnčekový koláč s džemom a ovocím, so želatínou. 1 hrnček = 250 ml.
24 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Hrubú múku, polohrubú múku, vajce, kypriaci prášok, krupicový cukor, mlieko, vanilkový cukor a olej spolu vymiešame na hladké cesto. Stredne veľký, hlboký plech vymastíme, vysypeme múkou a cesto prenesieme.
- Ríbezľový džem premiešame s ríbezľami a navrstvíme na cesto.
- Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st., cca 30 minút.
- Z vody, Zlatého klasu cukru a sirupu uvaríme hustú želatínovú zmes.
- Keď je koláč upečený a aj vychladnutý, uvarenú želatínu nalejeme na povrch koláča. Necháme vychladnúť. Dobrú chuť.