Ribezľový koláč so snehom

Autor receptu: diabambulka

V našej rodinke veeeľmi obľúbený :-D Navyše veľmi jednoduchý, rýchly a chutný...

20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto : Heru ( smetol ) vymiešame so 4 PL cukru a postupne pridáme 4 žĺtka a vymiešame. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva dobre premiešame a postupne vlejeme a zapracujeme do cesta vlažné mlieko. Pečieme ne vymastenom a múkou vysypanom plechu 20 minút pri teplote 170°C.
  2. Medzitým si pripravíme ribezľový sneh : Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu zašľaháme cukor a nakoniec jemne vmiešame ribezle ( čerstvé alebo mrazené ).
  3. Ribezľový sneh rozotrieme na upečený koláč a dáme ho ešte naspäť do rúry zapiecť, tak aby chytill sneh krásnu farbu a koláčik je hotový. Necháme vychladnúť a podávame.
  4. Dobrú chuť :-)