Ríbezľový koláč s orechami
Autor receptu: salinka
Varecha ponúka veľa ríbezľových koláčov, ale tento som nenašla. Jednoduchý a veľmi chutný.
8 porcií |
20 minút príprava |
15+10 minút na 160 °C |
Postup
- Pripravíme si všetko potrebné. Zabudla som strúhanku, ktorá je dôležitá.
- Maslo, cukor, múku, žĺtky a pomleté orechy spolu vypracujeme na cesto. Zabalíme do fólie a necháme hodinu odpočívať v chladničke.
- Cesto vyvaľkáme, uložíme na plech a dáme do bledohneda zapiecť. Asi 15 min.
- Na zapečené cesto rozsypeme tri PL stúhanky. Je to dôležité, aby nám cesto "nezmoklo". Navrstvíme ríbezle.
- Zo 6-tich bielkov vyšľaháme sneh, postupne pridávame práškový cukor. Natrieme na koláč a dáme dopiecť.