Ríbezľový koláč s orechami

Autor receptu: salinka

Varecha ponúka veľa ríbezľových koláčov, ale tento som nenašla. Jednoduchý a veľmi chutný.

8
porcií
20 minút
príprava
15+10 minút
na 160 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetko potrebné. Zabudla som strúhanku, ktorá je dôležitá.
  2. Maslo, cukor, múku, žĺtky a pomleté orechy spolu vypracujeme na cesto. Zabalíme do fólie a necháme hodinu odpočívať v chladničke.
  3. Cesto vyvaľkáme, uložíme na plech a dáme do bledohneda zapiecť. Asi 15 min.
  4. Na zapečené cesto rozsypeme tri PL stúhanky. Je to dôležité, aby nám cesto "nezmoklo". Navrstvíme ríbezle.
  5. Zo 6-tich bielkov vyšľaháme sneh, postupne pridávame práškový cukor. Natrieme na koláč a dáme dopiecť.