Rezy s vaječným likérom

Autor receptu: 3sandra3

Recept pochádza z českého tohtoročného kalendára.

Suroviny

Postup

  1. Cesto: žltky oddelíme, vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, múku, prášok do pečiva, dobre vymiešame. Pridáme olej a kakao.
  2. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na sneh a pridáme k žltkovému cestu. Zamiešame. Dáme na plech a upečieme /Plech vymastený a vysypaný mukou alebo papier na pečenie/.
  3. Krém: z mlieka, kryšt.cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť - nie celkom do studena - pridáme vaj. likér. Maslo vymiešame s prášk. cukrom a spojíme s pudingom.
  4. Parížsky krém: Varíme deň vopred - do kastrola vylejeme smotanu na šľahanie, nalámeme do nej čokoládu a pridáme kakao. Zohrievame a premiešavame. Keď začne vrieť, odložíme zo sporáka. Občas stále premiešavame do vychladnutia. Potom odložíme do chladničky do dalšieho dna. Na druhý den krém vyšľaháme a môžeme pridať stužovač šľahačky, ale ani nemusíme, lebo krém je dostatočne tuhý.
  5. Všetko máme pripravené, tak na cesto natrieme jednu tretinu puding. krému, pokladáme piškoty, ktoré namáčame napr. vo vlažnom mlieku, /alebo iná voľba/, na piškoty dáme zvyšok puding. krému. Na tento krém navrstvíme parížsky krém a ozdobíme čokoládovou ryžou /alebo iná voľba/. Dáme do chladničky stuhnúť.