Rezy s vaječným likérom
Autor receptu: 3sandra3
Recept pochádza z českého tohtoročného kalendára.
Postup
- Cesto: žltky oddelíme, vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, múku, prášok do pečiva, dobre vymiešame. Pridáme olej a kakao.
- Bielky so štipkou soli vyšľaháme na sneh a pridáme k žltkovému cestu. Zamiešame. Dáme na plech a upečieme /Plech vymastený a vysypaný mukou alebo papier na pečenie/.
- Krém: z mlieka, kryšt.cukru a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť - nie celkom do studena - pridáme vaj. likér. Maslo vymiešame s prášk. cukrom a spojíme s pudingom.
- Parížsky krém: Varíme deň vopred - do kastrola vylejeme smotanu na šľahanie, nalámeme do nej čokoládu a pridáme kakao. Zohrievame a premiešavame. Keď začne vrieť, odložíme zo sporáka. Občas stále premiešavame do vychladnutia. Potom odložíme do chladničky do dalšieho dna. Na druhý den krém vyšľaháme a môžeme pridať stužovač šľahačky, ale ani nemusíme, lebo krém je dostatočne tuhý.
- Všetko máme pripravené, tak na cesto natrieme jednu tretinu puding. krému, pokladáme piškoty, ktoré namáčame napr. vo vlažnom mlieku, /alebo iná voľba/, na piškoty dáme zvyšok puding. krému. Na tento krém navrstvíme parížsky krém a ozdobíme čokoládovou ryžou /alebo iná voľba/. Dáme do chladničky stuhnúť.