Domáce rezance
Rezance s kuriatkovou praženicou (fotorecept)
Autor receptu: marikaa
Včera sme s mužom nazbierali krásne kuriatka, tak o dnešnom obede bolo rozhodnuté.
A keďže dnes nie som v práci, mala som čas aj na
domáce rezance. A podarilo sa, stojí za to vyskúšať, ak sa aj vám pošťastilo nájsť
zopár kuriatok. No hríby sa pred nami schovali, našli sme
iba jeden.
3 porcie |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Z múky a vody vypracujeme mäkšie rezancové cesto. Ja ho nechávam chvíľu odležať pod mikroténovým vreckom.
- Cesto vyvaľkáme na doske a necháme oschnúť, aby sa nelepilo.
- Potom ho pomúčime a nakrájame na pásy široké cca 6-7 cm.
- Pásy naskladáme na seba a ostrým nožom nakrájame na rezance. Tie porozhadzujeme po doske, aby sa nepolepili.
- Do rajničky dáme masť, pridáme pokrájané kuriatka, osolíme a dusíme, kým sa neodparí všetka voda.
- Maslo rozpustíme na panvičke, pridáme vajíčka, osolíme a urobíme redšiu praženicu.
- Rezance uvaríme v osolenej vode, prepláchneme, scedíme a dáme do misy. Pridáme udusené huby a praženicu, premiešame a prípadne dosolíme. A už len čakáme na pochvaly stravníkov, pravda, ak sú huby pre nich to pravé.
- A tu je náš "úlovok". Niečo zavarím na sladkokyslo, niečo do masti a v zime už len pridáme vajíčka a praženička ako v lete je na stole.