Domáce rezance

Rezance s kuriatkovou praženicou (fotorecept)

Autor receptu: marikaa

Včera sme s mužom nazbierali krásne kuriatka, tak o dnešnom obede bolo rozhodnuté. A keďže dnes nie som v práci, mala som čas aj na domáce rezance. A podarilo sa, stojí za to vyskúšať, ak sa aj vám pošťastilo nájsť zopár kuriatok. No hríby sa pred nami schovali, našli sme iba jeden.

3
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky a vody vypracujeme mäkšie rezancové cesto. Ja ho nechávam chvíľu odležať pod mikroténovým vreckom.
  2. Cesto vyvaľkáme na doske a necháme oschnúť, aby sa nelepilo.
  3. Potom ho pomúčime a nakrájame na pásy široké cca 6-7 cm.
  4. Pásy naskladáme na seba a ostrým nožom nakrájame na rezance. Tie porozhadzujeme po doske, aby sa nepolepili.
  5. Do rajničky dáme masť, pridáme pokrájané kuriatka, osolíme a dusíme, kým sa neodparí všetka voda.
  6. Maslo rozpustíme na panvičke, pridáme vajíčka, osolíme a urobíme redšiu praženicu.
  7. Rezance uvaríme v osolenej vode, prepláchneme, scedíme a dáme do misy. Pridáme udusené huby a praženicu, premiešame a prípadne dosolíme. A už len čakáme na pochvaly stravníkov, pravda, ak sú huby pre nich to pravé.
  8. A tu je náš "úlovok". Niečo zavarím na sladkokyslo, niečo do masti a v zime už len pridáme vajíčka a praženička ako v lete je na stole.